FAQ

1. Cum se fabrica hartia manuala?

2. Cat dureaza o comanda de invitatii de nunta?
Durata de realizare a unei comenzi de invitatii variaza in functie de gama de invitatii aleasa.:

La invitatiile din Gama Clasic Pergame, timpul de executie este intre 2-4 saptamani in functie de gradul de ocupare al atelierului.
La invitatiile din restul colectiilor Contemporan sau 2011, durata de executie este de maxim 10 zile lucratoare.

3. Tiparirea textului invitatiei este inclus in pret?
DA. In pretul invitatiei sunt incluse tiparirea si,la marea majoritate a invitatiilor, plic alb simplu. Costuri suplimentare sunt doar pentru:
1.Tiparirea cu numele invitatilor, a plicului invitatiei, a cardului de nume, a cardului de nume cu plic de bani.(intre 0.2-0.4 ron/bucata, in functie de produsul care trebuie tiparit.)
2.Transportul, care se calculeaza automat in momentul lansarii comenzii. La comenzile peste 700 de ron, transportul este GRATIS.
Toate invitatiile vin ansamblate.

4. Pe langa invitatii oferiti si alte accesorii asortate?
DA. Toate modelele de invitatii au accesorii asortate disponibile(numere masa, carduri nume, placecarduri, meniuri), chiar daca nu apar listate pe site la toate invitatiile. Daca doriti accesorii asortate nu trebuie decat sa specificati atunci cand faceti o comanda, iar noi va vom trimite un demo si preturi pentru accesorii.

5. Se pot schimba culorile unei invitatii?
Da. Avand in vedere ca invitatiile noastre se fac la comanda si nu sunt deja produse, la modele care au 1 sau 2 culori, acestea se pot schimba, iar modele care au elemente florale, acestea au deja in componenta practic orice gama cromatica primara, asa ca se asorteaza foarte usor cu orice culoare.
 

Invitatiile din colectiile Bow si Long au plicuri asortate cromatic (galben, verde, rosu, portocaliu, albastru, lilla), iar la cele din colectiile Square si Grand au plicuri albe insa optional acestea pot fi imrpimate cu modele preluate din designul invitatiei.

6. Se pot schimba tipurile de scris din invitatii?
DA. Invitatiile noastre fiind realizate manuala si pe baza de comanda, pot fi personalizate dupa cerintele clientilor in ceea ce priveste fonturile folosite. Avem pregatit pentru dvs un set de cate 10 fonturi pentru numele mirilor, respectiv textul invitatiei, dar fonturile folosite pe site la modele noastre sunt gandite ca sa arate bine pentru fiecare model in partea.

In Romania exista preconceptia ca textul invitatiei trebuie sa fie cu un scris gen “de mana”, insa este o greseala. Acest gen de tip de scris este in general mult mai putin lizibil decat un font clasic cu sau fara serife, si din perspectiva in care in Romania se obisnuieste ca textul invitatiei sa fie destul de lung si sa contina si motto-uri si date pentru confirmare, se ajunge in situatia in care tot textul invitatiei este inghesuit. De aceea va recomandam, daca aveti un text mai lung, tipul de scris sa fie cat mai lizibil chiar si la dimensiuni mai mici, pentru a reusi sa integram elegant informatia pe spatiul invitatiei.

In strainatate lucrurile stau chiar invers. Se obisnuieste ca numele mirilor sa fie scris cu un font mai grafic, iar restul textului cu un font citet, tocmai pentru ca informatia din invitatie trebuie inteleasa corect si usor, pentru a nu aparea neintelegeri.
Mai jos aveti tipurile de fonturi pe care le folosim de obicei.
!!!Daca aveti dvs. un font prefarat, pe care doriti sa-l implementam in invitatia de nunta, singurele conditii sunt sa ni-l trimiteti pe e-mail si sa contina diacritice. Din atelierul PERGAME, nu au iesit si nici nu vor iesi lucrari tiparite FARA DIACRITICE. Suntem iubitori de limba romana asa cum este ea. Valabil si daca aveti texte in alte limbi care au dicritice.

7. Pot comanda o mostra, urmand sa fac comanda finala ulterior?
Da, dar doar in format electronic. Daca doriti se poate face o implementare rapida sau un demo in format PDF cu layoutul invitatiei, insa nu realizam fizic mostre din motivele enumerate mai jos.

Consideram ca imaginile de pe site sunt bine realizate si prezinta fidel produsele noastre. Invitatiile din colectia 2011 sunt realizate pe carton Fedrigoni de 240 gmp, imprimate laser si apoi decupate, si la unele modele, perforate si prinse cu o fundita din satin. Farmecul acestei colectii de invitatii este dat de designul inovator si iesit din tiparele practicate in Romania in ultimii ani. Plicurile invitatiilor sunt plicuri normale, albe sau colorate in culori principale.

Am practicat trimiterea de mostre, insa in timp am realizat ca cei care cer mostre sunt persoane lipsite de imaginatie si care nu stiu ce vor. De aceea consideram ca timpul nostru poate fi folosit mult mai util in alte scopuri.
Timpul necesar realizarii  unei mostre este aproape echivalent cu cel al realizarii intregii comenzi, avand in vedere ca trebuie implementat designul si pregatit fisierele pentru print, de aceea realizarea unei mostre fizice ar trebui sa coste mai mult decat ar fi clientul dispus sa dea. In domeniul tipariturilor, machetarea si pregatirea tiparului este 90% din timpul de productie.

Pentru cei din Bucuresti si Cluj-Napoca, puteti consulta cataloagele noastre de la parteneri, iar pentru clientii din alte localitati, puteti sa cititi review-urile de pe site si sa va convingeti sau nu. Singurele probleme pe care le-am avut cu unul sau doi clienti au fost de depasirea termenului cu 1-2 zile, din motive care nu au tinut de noi, avand in vedere ca depindem si noi la randul nostru de furnizori.
De aceea daca doriti sa comandati invitatii Pergame, este bine sa o faceti din timp, deoarece suntem o firma mica, iar in varful de sezon suntem foarte ocupati.